Het grote liedjesboek – Marianne Busser & Ron Schröder

Grote liedjesboek, het Boek omslag Grote liedjesboek, het
Marianne Busser & Ron Schröder
Van Holkema & Warendorf

Het boek:

Na dertien drukken verschijnt ‘Het grote liedjesboek‘ als heruitgave met splinternieuwe, frisse illustraties van Dagmar Stam. In deze succesvolle bundel staan meer dan honderd liedjes over allerlei onderwerpen waar jonge kinderen mee te maken krijgen. Over logeren, leren fietsen, seizoenen, feestdagen of poppen en beren. Maar ook over lezen en schrijven, gezinsuitbreiding, verliefd zijn en emoties. De melodieën zijn gecomponeerd door Jean van Vugt en liggen goed in het gehoor.

Juf Sanne zegt:

Onmisbaar in een kleuterklas! Met liedjes in alle denkbare onderwerpen is dit boek werkelijk een schat waar elke juf zeer zeker dankbaar gebruik van zal willen maken.  De liedjes in het boek zijn geïndexeerd op onderwerpen in alfabetisch volgorde. Zo vind je liedjes voor de meest gangbare onderwerpen, bijvoorbeeld:  de seizoenen, Kerstmis, Pasen moeder- en vaderdag maar juist ook de minder gangbare onderwerpen bijvoorbeeld: verhuizen, beroepen of in en om het huis. Sommige liedjes hebben een flinke dot humor en zijn te leuk om zonder te lachen mee te zingen. De liedjes liggen goed in het gehoor, zijn vaak lekker kort  en worden door de kinderen goed onthouden. Het boek is voorzien van muzieknotatie dus ze kunnen ook zelf gespeeld worden. Dagmar Stam heeft het boek voorzien van grappige en kleurrijke tekeningen