En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs – Elle van Lieshout, Erik van Os en Alice Hoogstad

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs Boek omslag En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs
Elle van Lieshout, Erik van Os en Alice Hoogstad
Lemniscaat

Polle gaat met zijn opa naar de dierentuin en vraagt zich steeds af: ‘hoe komt een krokodil aan zoveel tanden in zijn bek en hoe komt een neushoorn aan die neushoorn op zijn kop?’ Het boek is op rijm met veel zichtbare of verborgen humor in tekst en illustraties.

Een boek wat je goed kunt gebruiken om te filosoferen met kinderen of voor het thema dieren / dierentuin. De tekst is op rijm en de platen zijn goed gevuld. Het oog gaat gelijk naar de gekleurde objecten maar als je verder kijkt valt er veel meer te zien.