Win het Kleurenwinkeltje mét liedjescd

Alweer een leuke actie i.s.m. Ron Schröder en Marianne Busser.  Deze maand mogen we drie gesigneerde exemplaren van ‘Het Kleurenwinkeltje’ weggeven! Wil jij zo’n leuk boek winnen voor jouw klas of kind? Lees dan verder:

Het Kleurenwinkeltje  – Marianne Busser & Ron Schröder – Uitgeverij The House of Books – isbn: 9789044337112

Er stonden eens twee winkeltjes
gezellig zij aan zij
maar op een dag toen kwam er nog
een derde winkel bij. 

Marjolein is dol op kleuren. Daarom verkoopt ze allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften, en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog.

Lees verder om te zien hoe je dit boek met cd kunt winnen …

Juf Sanne zegt:
Na het enorme succes van het Letterwinkeltje en later ook het Cijferwinkeltje kwam vorig jaar ‘het  Kleurenwinkeltje’ uit. Eigenlijk volstaat de titel niet helemaal want vormen worden ook uitvoerig besproken.

In de winkel van Marjolein kun je kleuren kopen. Verf, stiften, papier, het is er één kleurrijke bedoeling! Van de tekening straalt een hoop plezier en vrolijkheid af. Elke plaat op zich is weer een zoekplaat want op elke bladzijde staat het Kleurenschildertje klaar met een opdracht van het zoeken van een aantal vormen in een bepaalde kleur.
Verder wordt er in het boek ingegaan op het mengen van kleuren en de verschillende mogelijkheden van vormen. Marjolein is erg creatief en bedenkt oplossingen voor verschillende problemen waarmee haar klanten in de winkel komen. Ik vind de tekenstijl van Ingrid ter Koele heel sfeervol en op bijna elke bladzijde zit er wel een grapje verstopt.

Net zoals bij de andere uitgaven van de winkeltjes boeken zit er bij het Kleurenwinkeltje een cd met liedjes. De liedjes gaan over het winkeltje van Marjolein, verschillende liedjes over kleuren, tekenen en eentje over vormen. Heel handig natuurlijk om lekker in te klas te gebruiken en te zingen over de kleuren en het boek. Op de cd met liedjes staat ook een pdf bestand met daarop alle titels van de liedjes en ook de teksten.

Wil jij één van de drie exemplaren van ‘Het kleurenwinkeltje’ winnen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

In september komt een laatste deel in de winkeltjesreeks uit. Wat is de titel van dit boek?

Tip! Je kunt het antwoord vinden op de Facebookpagina van Ron en Marianne.

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Chantal Volmeyer, Eva Blank en Ingrid de Kok!

Stuur je antwoord via een mail naar Juf Sanne en vergeet niet je adres te vermelden. De winnaars worden 11 september 2013 bekend gemaakt.

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke 2 maanden kans op één van de 10 boeken. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter en op Pinterest.

 

 

Deel dit bericht:

20 reacties

 1. Ik vind het moeilijk om een favoriet aan te geven. ik gebruik veel van hun prentenboeken. Het letterwinkeltje is een leuke aanvulling bij het aanleren van de letters, Er ligt een krokodil onder mijn bed is behalve erg leuk, goed om angsten te bespreken. Ik heb Platvoette, Woeste Willem en Dat komt er nou van al gebruikt in lessen. Het cijferwinkeltje ga ik nog aanschaffen. Kortom: ik heb meer favorieten!

 2. De leukste boeken die ik veel gebruik in mijn klas zijn het grote liedjes en versjesboek en verhaaltjes en liedjes voor de kleintjes. Ik haal hier veel liedjes en versjes uit voor de thema’s. De kinderen kennen er nu al heelveel. Eigenlijk zijn alle boeken van Marianne en Ron superleuk. Alles is herkenbaar en grappig. Het is altijd genieten met de boeken en cd’s van hun. Ik hoop dat ze zo nog lang doorgaan, want ik krijg er geen genoeg van en de kinderen ook niet.Het cijferwinkeltje lijkt mij een superleuk boek om te gebruiken bij mijn rekenlessen.

 3. Ik vind alle boeken, liedjes en versjes van dit super schrijversduo geweldig. Maar het allerleukste vind ik toch wel de versjes over Tuttebollekakkie. Als invalkracht gebruik ik deze versjes vaak bij de kleuters in de ochtendkring om het ijs een beetje te breken…het is vaak al heel wat voor ze als er onverwacht een andere juf voor de klas staat!

 4. Wat een moeilijke vraag! Ik ben superfan van zoveel boeken van dit superduo!! Wekelijks komen bij mij het liedjes- en versjesboek voorbij, en ook het letterwinkeltje is al in een projekt voorbij gekomen. Het cijferboek heb ik pas aangeschaft, en ook daar gaan we mee aan de slag in mijn kleuterklas.
  Ik verheug mij dan ook op het kleurenwinkeltje en ben ervan overtuigd dat die niet mag ontbreken in de klas!!!!!!

 5. De topper bij één van de rugzakleerlingen waarmee ik werk is Pietertje Pet, misschien wel omdat hij zelf zo’n lief en ondeugend (soms stout) jongetje is. Het kan natuurlijk ook komen omdat ik het zelf ook zo’n leuk boek vind en dan lees ik ook met zoveel plezier voor. En dan zal het ook wel duidelijk zijn dat het boek bij ons in huis letterlijk en figuurlijk stukgelezen is, vooral door mijn zoontje van 6. Kortom, Pietertje Pet is favoriet!

 6. Mijn favoriet is de serie van Liselotje. De boekjes nemen je mee in de dagelijkse gebeurtenissen van een kleuter. Ze spreken heel erg aan bij de doelgroep. Ook het rijmen vinden de kinderen erg leuk. De verhalen en tekeningen zijn erg vriendelijk en spreken tot de verbeelding. Dat de koning een beetje jaloers is spreekt kinderen ook aan, maar laat zien dat dat vaak niet nodig is.
  Alle verhalen van deze schrijvers zijn goed en leuk en vooral liefdevol en warm geschreven.

 7. Ik vind veel boeken erg leuk. Als juf maak ik veel gebruik van het grote liedjesboek, favoriete liedje is een aapje in de slagroom….de kinderen leren op een leuke manier de cijfers..verder is liselotje ook groot favoriet bij mij en de kinderen uit de klas. Verder zijn alle verhalen van Marianne en Ron super om voor te lezen in de klas….

 8. Wat een moeilijke vraag!!! Mijn lievelingsboek??? Er zijn er zoveel favoriet bij mij. Maar als ik er dan één moet noemen dan noem ik er twee: Het grote Versjesboek en Het Grote Verhaaltjesboek. Bruikbaar het hele jaar door, op elk moment van de dag, even 5 minuutjes ontspannen…….de kinderen vinden het geweldig.

 9. Het favoriete liedje van mijn klas is Pindakaas of Hagelslag en Geef mij maar appelmoes uit het grote liedjesboek. De hulpjes van de dag mogen een fruitliedje kiezen, wat we dus zingen voor het fruit eten. Ze kiezen bijna elke dag voor 1 van deze 2 liedjes. Ik moet dan wel de cd aanzetten, ze vinden de muziek ook erg leuk. Ze bewegen op het ritme van de muziek mee en zingen hard en duidelijk het liedje mee.

 10. Ik heb 3 boeken die ik veel gebruik en daarom favoriet zijn:
  Het grote liedjesboek: Erg leuke liedjes en ook liedjes om even tussen door te zingen, of een spelletje mee te doen.
  Het letterwinkeltje: Vorig jaar een aantal weken over gewerkt, wat waren de kinderen enthousiast, en wat kennen ze veel letters.
  Liselotje: Ik heb de serie bijna compleet, het leest leuk door de rijmversje en heel herkenbaar voor de kinderen..

 11. Het Mannenkoor dat is bij ons
  toch echt wel favoriet!
  Maar ook het grote versjesboek
  vergeten wij hier niet.
  Want daarin staan gedichtjes
  over herfst en kerst en sint
  of van gewone dingen
  van een dier of van een kind.
  Al die leuke boeken samen
  staan bij ons dus in de kast
  en wij weten echt heel zeker
  dat er nog wel eentje past!

   1. Dank jullie wel! Dat is een mooie opsteker! Veel succes verder met die verschrikkelijk leuke boeken van julie!
    Annemarie

 12. Het grote liedjesboek en het grote versjesboek behoren tot mijn favoriet. Mijn klas zingt graag en de versjes, daar maken we soms wel eens raps van met een zelfgemaakt refrein erachter aan.
  De teksten sluiten aan bij de belevingswereld van het jonge kind met veel humor en pakkende wijsjes. De illustraties zijn lekker kleurig en aansprekend voor de kinderen en ook voor de volwassenen.
  Jullie hebben nu het Letterwinkeltje, het Cijferwinkeltje en nu ook nog het Kleurenwinkeltje,
  Ik wacht met spanning op het Vormenwinkeltje het winkeltje van meester Meet en juffrouw Maat en misschien ook nog wel het winkeltje van…….

  Vriendelijke groeten en veel succes,
  Annette

 13. Het grote sint en kerstboek vinden mijn kleuter fijn. Er staan verschillende verhaaltjes, versjes en knutselideetjes in. de kleuters vinden het vooral tof dat je het kan omdraaien.
  ik heb een graadsklas en het werkt perfect bij al de kleuters. Mijn kinderen vinden vooral de prentjes heel mooi.
  En de boekjes van liselotje zijn ook fantastisch. Mijn eigen kinderen vinden het te gek om de rijmwoordjes in de vullen. echt heel plezant om de dag af te sluiten met een leesmoment in bed.

  Groetjes Liesbeth

 14. “Het grote liedjesboek” gebruik ik heel veel. Grappige teksten, soms lekker gek en in elk geval verfrissend!
  Zeer kleutervriendelijk, ook qua melodie.
  We hebben met de maandvieringen op school al veel gebruik van dit boek gemaakt….top dus!!
  Veel succes en plezier in jullie verdere werk. Ben benieuwd naar jullie volgende creaties….1 ding is zeker…ik ben en blijf fan!!

 15. Ik ben een grote fan van het grote versjes en liedjes boek.
  Bij elk thema waar ik over werk gebruik ik de boeken. Ik zoek de liedjes en versjes die erbij passen.
  Ze zijn top.
  De kinderen vinden het lied: De koning die is boos helemaal te gek.
  Ze kunnen daar hun boze bui in kwijt. Ze stampen met hun voeten en kijken vreselijk boos tijdens dit lied.

 16. Mijn man gaf Ron en Marianne ooit “de schuld” dat wij moesten verhuizen: er moest een grotere boekenkast komen voor mijn verzameling. Mijn allereerste boekje was ‘De Takkenbossen winnen een olifant’, een cadeautje van Ikea. Het boekje was gratis, ik was meteen verkocht. Het Cijferwinkeltje en het Letterwinkeltje staan bij mijn letterlijn en mijn cijferlijn in de klas. Ieder jaar lees ik “Zullen wij samen kerstfeest vieren?” Het Grote Liedjesboek (met de cd’s), Het grote versjesboek en Het grote verhalenboek staan altijd bij de hand en worden bij ieder thema of bij iedere gelegenheid gebruikt en zo kan ik nog lang doorgaan met favoriete titels.
  Het verhaal van buurvrouw Broodtrommel bracht mij op het idee om een prijsvraag op school te organiseren. In plaats van de gouden kwast kon de gouden pollepel gewonnen worden door de lekkerste koekjes- of taartenbakker van de school. Een heerlijke actie want voor alle kinderen was er iets lekkers……… En dit is nog maar een kleine indruk van hoeveel plezier ik aan de boeken van Marianne en Ron beleef… en als het nodig is, verhuizen wij gewoon weer!

 17. Als juf van groep 1-2 gebruik ik zo ontzettend veel boeken! Favoriet zijn het grote liedjesboek, het grote versjesboek en het grote verhaaltjesboek. Die verhaaltjes van het mannenkoor zijn zo leuk. Alle kinderen luisteren zo graag naar die grappige verhaaltjes dat je een speld kunt horen vallen. Het zijn dan ook humoristische figuren. Vooral de drieling Pief Paf en Poef vinden de kinderen heel erg grappig Het verhaaltje over vaderdag is zo enig of het verhaaltje van de spin die op het achterwerk van tante Dina wordt platgeslagen…. .Ook het letterwinkeltje en het cijferwinkeltje zijn super! Zonder moeite lees ik die verhaaltjes voor, er is geen kind dat niet wil luisteren!. Als er weer nieuwe titels uitkomen kan ik me niet beheersen……
  De boekjes van LIstelotje zijn ook al zo leuk dan het voor mij haast niet mogelijk is te kiezen. Ik heb me ook aangemeld voor de luisterboeken en krijg dan ook steeds weer de nieuwste titels van stuk voor stuk goede en leuke boekjes. Leuk om ook met het smartboard te werken, bijvoorbeeld het leuke filmpje van Rupsje Nooitgenoeg. Ik voel me ook zo’n Rupsje Nooitgenoeg. Ik neem me steeds weer voor om niet nog meer boeken aan te schaffen, maar zeg nou zelf: dat is toch ondenkbaar!

Comments are closed.