Prijsvraag: Een Benny Vreden CD-pakket voor de hele school

Deze week viert Benny Vreden mee met het Juf Sanne Jubileum. We mogen een 3 CD-pakketten weggeven met ieder 4 CD’s: Doe CD 1 & 2, Leerliedjes en Liedjes van Chris. Een pakket geschikt voor de hele school! Hieronder wat meer over de cd’s:

Doe CD’s
De Doe CD‘s zijn liedjes zonder muziek. Het zijn bewegingsverhalen, reageermuziekjes en dansen voor alle groepen. Ik ben dol op bewegingsverhalen en doe dit regelmatig zonder muziek. Maar deze cd’s zijn wel bijzonder handig, het verschil in tempo geeft bijvoorbeeld een verandering in beweging aan. Bij deze cd’s komen begeleidende boekjes waarin een verhaal volledig is uitgewerkt of de beschrijving van een dans is uitgewerkt. Bij CD 2 is een aanduiding op leeftijd aangegeven. Dit is zeker handig, maar kijk vooral wat jij geschikt acht voor jouw groep. Is jouw groep gek op dansen? Probeer dan zeker een linedance en onthoud: bouw de les op in stapjes! Het hoeft niet in één keer goed. Ontzettend leuk voor een weeksluiting of gewoon een keer op een regenachtige dag of in plaats van een gymles. De liedjes hebben dus geen tekst maar wel een titel die je er vaak gewoon in kan zingen. Creatieve leerkrachten kunnen het waarschijnlijk toch niet laten en verzinnen hun eigen tekst, wat overigens heel goed kan! Veel dansplezier!

Lees verder om te zien welke nummers er op de cd’s staan, en hoe je deze CD’s kunt winnen …

Doe CD 1:
3 Liedjes – bewegings- en reageermuziekjes
– De dwergen en de reus
– In de piste
– Pas op de heks
3 Liedjes – kinderdansen
– Broekie boogie
– Loop een keertje rond
– Doe de hugga bugga
3 Liedjes – volksdansen
– Klompenklem
– In de maneschijn
– Daar kwam een oude met zijn stok
3 Liedjes – country-line dansen
– Op de prairie
– Welcome to Texas
– Don’t catch the cattle
Doe CD 2: 3 Liedjes – bewegings- en reageermuziekjes (4+)
– De beer en de eekhoorn.
– Kikkerdans
– Stuiterballen
3 Liedjes – kinderdansen (6+)
– Op de boerderij
– Piratendans
– Wij zijn cowboys
3 Liedjes – kinderdansen (8+)
– Belliesjeek
– Caribean party
– Please allow me
3 Liedjes – Dansen (10+)
– Spygame
– Funky Punky
– Never stop popping

 

Leerliedjes
De CD “Leerliedjes” staat vol met … je raadt het al, liedjes waar je iets van kunt leren! Gebruik een lied om een geschiedenis in te leiden of om over ‘t kofschip te praten. Ook de tafels worden op muziek opgedreund en zelfs een verkeersles kan beginnen of eindigen met het lied “Veilige fiets”. Heeft jouw klas nog moeite met D’s en T’s? Ook daar is een leuk lied voor bedacht! De CD is geschikt voor groep 3 t/m 8.

De liedjes op de CD ‘Leerliedjes‘ zijn:

– Letterlied
– De maanden van het jaar
– Tafels op muziek
– D of dt?
– ‘t Kofschip
– Dan en als
– Michiel de Ruyter
– Een veilige fiets
– Rembrandt
– Waterlied

Chris Winsemius (bekend o.a. als schrijver voor Sesamstraat en van de kleutertour in het Rijksmuseum) zegt over deze CD:

Het enige criterium waar een goed liedje aan moet voldoen is: dat het bruikbaar is. Op deze CD, 9 van zijn leukste en meest bruikbare liedjes. Ik vind zelf de canons de leukste, altijd een uitdaging om je klas dit aanleren maar als het dan lukt!

Liedjes van Chris
De vierde CD, Liedjes van Chris, bestaat uit 9 liedjes, door Chris Winsemius zelf ingezongen, met soundmix, met muziekbundel:

– Boe boe de koe is moe!
– Dol op zingen!
– Lentecanon
– Ridder Martijn en Ridder Koen
– Ringetje
– Voordringcanon
– Articuleren
– De held van Dumpelo
– Piratenlied

Prijsvraag
Wil jij voor jouw school een Benny Vreden CD-pakket winnen? Dat kan, we mogen 3 pakketten van 4 CD’s weggeven! Mail de titel van het liedje uit jouw basisschooltijd waar jij een leuke herinnering aan hebt naar: sanne@jufsanne.com, of zet het antwoord op onze Facebook pagina. Doe dit voor 21 oktober 2012, dan maken we de winnaars bekend.

Deel dit bericht:

11 reacties

 1. Ik heb een tante en een oom, die wonen in een eikenboom, dat is het liedje dat ik lang geleden in de zesde klas van de lagere school gellerd. Onze meester kon echt niet zingen en zette het plaatje elke keer weer op, net zolang tot de hele klas het uit volle borst meezong. De liedjes vonden we geweldig, maar op deze manier de muzieklessen niet!
  elke maand als er weer een nieuw plaatje kwam was er weer een nieuw liedje voor ons. uit die tijd komt ook “woutertje” , ook deze zongen we graag…..

 2. Meidengroep van kinderen voor kinderen. Toen nog op lp, gedraaid tot er geen groef meer over was.

 3. ‘ De juf is ziek’ uit de musical die ik als kleuter opvoerde. Ik ken de tekst niet helemaal meer, maar zing het nog regelmatig!

 4. Het schop en scheldlied

  Hondenkop, stom konijn schelden doet van binnen pijn,
  oliebol, dikke beer schelden doet ook zeer!

  Een heerlijk liedje waar je lekker hard op mee kon zingen en ook schelden.
  Onze meester zette altijd dit plaatje op.
  Ik heb er nog zoveel die ik ken. De liedjes zijn zo goed geschreven dat je de tekst en de melodie goed kan onthouden.
  Zoals baaldag, Roderik ritme en Mientje maat, Chinese klokkenmaker, wonderkind, onze popgroep ik oké, oma houdt van ska, spokenlied, Woutertje.

 5. Niet het leukste liedje, maar wel een waar nu vaak aan terug denk: Hankie, Pankie, Shanghai.

  Dit werd gezongen als je jarig was in de kleuterklas in een klein boerendorpje. We trokken dan onze ogen tot spleetjes met onze handen. China vonden we een exotisch land, heel ver van ons vandaan.

  Nu zing ik dit nog steeds, maar dan als juf op onze school: Shanghai Dutch School. Heel toepasselijk!
  Het kind krijgt dan een Chinese strohoed op en mag met stokjes mee tikken.
  We trekken nu niet meer aan de ogen, want zoals Marit verwoordde: ‘Als je maar genoeg rijst eet, dan gaan je ogen vanzelf omhoog staan!’ China is voor ‘onze’ kinderen heel gewoon.

 6. En wie rijdt er op zijn paard door de prairie…….dit konden we eindeloos blijven zingen net als
  old Mac Donald had a farm…..dat was de eerste kennismaking met de Engelse taal. Wat was je trots dat je wat engelse woordjes leerde kennen. We hadden in de derde klas een zuster die op een harmonica (soort piano waar je door op de pedalen te duwen lucht in blies en zo kwam de muziek er uit).
  En nu ik langer nadenk komen er nog wel meer liedjes naar boven “de heks van Sierkonfleks”en “als vader de tuin gaat sproeien gaan vogeltjes onder de douche”…..

 7. Hoi,

  een liedje uit mijn eind musical

  Tai Tai, Takkie takkie toe,
  as ie kwaje dingie doe
  foe jong hai nie goe
  huilend nas sun moeder toe

 8. Mijn speciale liedje: de kauwgomballenboom van elly en Rickert………..geweldig vond ik die. Nu heb ik hem in de groep weer laten horen………..kinderen zingen weer enthousiast mee, terwijl het al een heel oud lied is :)……….zegt wat over mij (hahaha)

 9. Mijn grootste favoriet: Ze zeggen, dat Sinterklaas niet komt dit jaar, het blijft gewoon een topper.
  Helaas hebben we geen pick-up meer, maar ik “bewaar” nog wel heel wat plaatjes zuinig, kan er echt geen afstand van doen!!!!!!!!

 10. We zongen met de hele klas altijd heel hard mee met het liedje ‘House’ van Benny Vreden. Vooral omdat er een beetje in ‘gerapt’ werd, was het lied helemaal stoer!! Je mocht het bandje via school bijbestellen. Helemaal kapot gedraaid/ afgespeeld!!!

Comments are closed.