Gynzy digibord software – Win een abonnement van 6 maanden + workshop

Met veel plezier ben ik altijd voor de site op zoek naar bruikbare en nuttige materialen die jouw klas zouden kunnen verrijken. Mijn doel is altijd om de bezoeker te informeren en bekend te maken met nieuwe producten die de moeite waard zijn. Deze keer ben ik er absoluut van overtuigd dat ik een bijzonder product heb gevonden die het werken met een digibord een absoluut plezier maakt voor jou en jouw kinderen. Ook als je niet zo bekwaam bent in het werken met het digibord is het de moeite waard om even door te lezen.

Het bedrijf Gynzy biedt een pakket met digibordtools voor de hele basisschool. Vooral op het gebied van taal, rekenen en wereldoriëntatie zijn er tools ontwikkeld. Ook zijn er vele extra’s in het pakket m.b.t. het klassenmanagement zoals het stoplicht, ruitjespapier of de mogelijkheid om de dagindeling aan de klas te tonen.

Aan de slag
Maar laat ik bij het begin beginnen! Gynzy is erg makkelijk in gebruik. Na het verkrijgen van de inloggegevens log je in en verander je het wachtwoord in een persoonlijk wachtwoord. Daarna kun je direct aan de slag. Je kiest het ontwikkelingsgebied waarmee je aan de slag wilt gaan. Deze worden gesorteerd op populariteit maar je kunt ze ook alfabetisch laten weergeven. Aan de linkerkant kun je de keuze nog nader specificeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor praatplaten, schrijf- of woordenschatoefeningen.

Lees verder om te zien wat Gynzy allemaal kan en hoe je een gratis abonnement kunt winnen van 6 maanden, én een gratis workshop voor je school …

Gynzy zit tjokvol leuke maar vooral handige tools die je lessen op het digibord aanzienlijk kunnen verrijken zonder dat je daarvoor uren zelf achter de computer hoeft te zitten.

De tools zijn gesorteerd op groep en op ontwikkelingsgebied. Je kunt door middel van het zetten van vinkjes en het kiezen van het ontwikkelingsgebied snel en gemakkelijk de tools vinden die jij nodig hebt. Je kunt deze ook in een favorietenlijstje plaatsen. De volgende keer vind je jouw tool binnen een paar klikken terug dankzij dit handige lijstje.

Tools voor groep 1/2
Ik geef je graag wat voorbeelden voor groep 1/2 van de tools:

Taal

In het rijmspel krijgen de kinderen steeds 3 plaatjes te zien waarvan er 3 met elkaar rijmen. De kinderen slepen de rijmende plaatjes naar het hok erboven en klikken op controleren. Alles wordt auditief ondersteund in dit spel en er zijn 65 opgaven die de kinderen in de kring of zelfstandig tijdens de werkles kunnen uitvoeren.

Rekenen

Bij de tool vingers tellen kun je de kinderen opdrachten geven of met cijferkaarten zelfstandig laten werken tijdens de werkles. Je kunt ervoor kiezen om de cijfers in beeld te laten verschijnen of deze juist weg te laten.

Wereldoriëntatie en overige tools

Bij de tool drijven zinken kun je kinderen laten voorspellen of iets blijft drijven of juist zinkt.

Speciale lessen in Gynzy
Binnen het programma van Gynzy zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld het jeugdjournaal bekijken en zorgt Gynzy tijdens speciale evenementen, bijvoorbeeld de kinderboekenweek, voor leuke nieuwe lessen.

Alle schermen van Gynzy zijn voorzien van een handige toolbar. Je hebt altijd de beschikking over een digitale pen, vormen, een markeerstift, toetsenbord en vele andere extra’s. Aangezien de tools geschikt zijn voor groep 1 t/m 8 en ik nu alleen een lijstje voor groep 1/2 heb opgenoemd, kun je je waarschijnlijk enigszins voorstellen dat het pakket van Gynzy enorm rijk gevuld is. Het zou een hele lange recensie worden als ik alle onderdelen zou bespreken!

Mijn advies is daarom, probeer de digibord software van Gynzy zelf. Je kunt Gynzy geheel gratis 2 maanden lang uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Tijdens mijn proefperiode ben ik regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe lessen en mogelijkheden binnen Gynzy. Ik heb absoluut veel profijt gehad van de tools en ik niet alleen.

Reactie van een collega
Mijn collega Jorieke zei het volgende over Gynzy:

“Wat ik erg leuk vind is het rijmen, de kinderen zijn hier erg enthousiast over. Ook het rekenen voor de groepen 1/ 2 is erg leuk. Het sluit natuurlijk super goed aan op de CITO. Maar ook de mozaïek oefeningen, het seriëren , het vergelijken en de dobbelstenen heb ik gedaan. Het is ontzettend leuk dat het begrijpend luisteren is en dat de kinderen erg betrokken zijn bij de les.”

De prijsvraag
Wil jij 6 maanden de tools van Gynzy in jouw klas winnen MET een gratis workshop waarbij het gehele team uitleg krijgt over de mogelijkheden van de tools? Doe dan mee met onze actie. Like/share JufSanne en Gynzy op Facebook en vertel me waarom je deze prachtige prijs voor jouw school wil winnen! De actie loopt tot 5 november 2012.

Deel dit bericht:

5 reacties

 1. Beste juf Sanne,
  Ten eerste wat een geweldige prijs. Op onze school zijn wij razend enthousiast over Gynzy. Helaas hebben wij zoals veel scholen op dit moment weinig geld te besteden. Op onze school wordt er met enthousiasme lesgegeven. Wij hebben een team dat zich constant wil verbeteren op het gebied van onderwijs. Dit zou een mooie toevoeging zijn om ons onderwijs te verbeteren. Gynzy geeft de mogelijkheid om je onderwijs te verbreden en uit te diepen. Dit wordt gedaan op een actieve manier waardoor de kinderen erg betrokken zijn. Ik wil ons team graag in het zonnetje zetten en ons harde werken belonen!
  Met vriendelijke groeten,
  Samantha Vlasveld
  Oostwijzer Locatie Cygnus/ Delphinus, Zoetermeer

 2. Ook ik ben laaiend enthousiast over Gynzy. Het ontstond toen ik dit jaar voor het eerst een digibord kreeg. Echter deed de software het nog niet dus ging ik zelf op onderzoek uit.
  Gynzy is de meest gebruiksvriendelijke, softwareonafhankelijke en uitgebreide digibordsoftware die ik ken.
  Helaas mocht ik Gynzy niet aanschaffen om dezelfde reden als je vaak hoort in het onderwijs: er is geen geld.
  Ondertussen probeer ik collega’s over gynzy enthousiast te maken. Maar heb nog iets sterkers nodig. Een workshop van Gynzy zou geweldig zijn!! Dan kan iedereen uit zijn digibord halen wat er in zit!
  We zijn een moderne school die met veel nieuwe inzichten meegaat, dit zou echt iets toevoegen en de leerkracht ondersteunen wat veel kostbare tijd scheelt!

  Groet,

  Suzanne Stevens-Visser
  Leerkracht groep 6, De Buitenburcht Almere

 3. Wij hebben op school nog maar 1 digibord en daarop heeft 1 leerkracht de rechten om Gynzy te gebruiken. Het is ook nog maar een proefabonnement. Wij krijgen binnenkort een nieuwe school en dan krijgt ook iedereen een digibord in klas. Het zou fijn zijn als dan ook iedereen Gynzy kan gebruiken. Mijn pabostagiaire is ook erg enthousiast en heeft mij ook al eens wat laten zien. Gynzy is geweldig. Het zou ideaal zijn als ons team kan genieten van een workshop over Gynzy. Ook het “ik leer anders” is daarmee ook perfect. Alles kan je laten zien met Gynzy.

 4. Tja, ik denk dat alle bovenstaande reacties voor zich spreken en ik kan en wil niet anders dan me daarbij aansluiten. Helaas moeten er op onze school ook keuzes worden gemaakt tav de lesmiddelen en aangezien wij dit jaar een nieuwe rekenmethode moesten aanschaffen, is het geld er sowieso dit schooljaar niet meer voor dit soort mooie digibordsoftware. Door het proefabonnenment op mijn digibord, komen de kinderen uit mijn groep 8 in aanraking met een enorme verrijking van hun leeromgeving. Alleen al ter compensatie van de verouderde topomethode tot van het spelen van bingo, om maar een voorbeeld te noemen…

  Groet,

  Inge-Lore van Suylichem (leerkracht groep 8 Gooilandschool, Bussum)

 5. Hoi (juf) Sanne,

  Grappig dat de vorige reacties van oud-bekenden zijn 😉
  Maar dat terzijde…
  Natuurlijk moet onze school deze actie winnen.
  Ik heb van de week voor elkaar gekregen om een proefabonnement aan te schaffen voor de hele school.
  Helaas is dit na 2 maanden al weer afgelopen.
  Vandaag kreeg ik al leuke reacties en bedankjes voor de leuke tip, want Gynzy werkt zo gemakkelijk en heeft alle tools die je nodig heeft.
  Wij zijn een startende school na een fusie van 4 scholen.
  Afgelopen jaar en ook dit jaar is dus nog hard aanpoten, omdat er nog steeds heel veel besluiten moeten worden genomen en we heel veel cursussen en vergaderingen hebben. Dat betekent dat er in praktijk maar weinig tijd overblijft voor de voorbereiding van de lessen.
  Ik zou de werkdruk graag wat willen verlagen voor ons team, want dit werk heel efficiënt en gemakkelijk.
  Als Digitalis, een digitale school met Steve Jobs elementen, kunnen we met Gynzy onze naam in Almere hoog houden.
  Mijn 18 kinderen zijn al heel enthousiast, vooral met “Ik ben een schatpiraatje…van de oceaan….over de hoge golven….kom ik er weer aan….en kijk maar en kijk maar…naar mijn stoere vlag….dan weet je dat ik alles doe wat op school niet mag…. lalalalalalalala”.
  Geweldig even bewegen tussendoor!
  Het liefst doen ze hem elke dag… dus als het abonnement nu af zal lopen heb ik heeeeeeele verdrietige kinderen. Dus hoop voor deze lieve kinderen dat we dit schooljaar nog even mogen genieten en hoop de rest van de school ook zo blij en enthousiast te kunnen maken.

  Groetjes,

  Deborah Schröder, leerkracht groep 1/2c (Beredruif) van basisschool Digitalis in Almere
  http://www.digitalis.asg-almere.nl
  Twitter: digikleuters
  https://www.facebook.com/DigitalisBeredruif

Comments are closed.