Methode Schatkist

6 november: een kleine verbetering aangebracht op de woordkaarten. In de linkerhoek staat nu het symbool zon, maan of ster zodat je niet in de war raakt bij welke groep deze kaarten horen.

Nieuw op de website zijn woordkaarten die aansluiten bij de geïntegreerde methode ‘Schatkist’ van Zwijsen. Er zijn woordkaarten in de categorieën ster-, maan- en zonwoorden . Ze staan boven in het menu ‘lesidee’ onder ‘methode Schatkist’. Voorlopig staan er alleen maar downloads in de categorie herfst (de woordkaarten dus), maar je kunt binnenkort meer materiaal verwachten dat aansluit bij deze methode.

Deel dit bericht:

7 reacties

 1. Sanne, al jaren surf ik regelmatig naar je website en vind er goed bruikbare voorbeelden en lesideeen. Fijn dat je Schatkist hebt toegevoegd aan je site.
  Wat een prachtige woordkaarten! erg bruikbaar.

 2. Dank je Anita.
  Ik ben van plan mijn werk voor Schatkist uit te breiden met suggesties voor knutselen en andere aanvullingen met betrekking tot de ankers. Te denken valt aan werkbladen en kringsuggesties om het thema nog meer compleet te maken. Ik vind zelf de thema’s af en toe wat te kort schieten en dat ze wel weinig verdieping geven. Ok, je komt wel aan je tussendoelen maar je laat soms een hoop liggen. En het kan zeker geen kwaad om je eigen creativiteit samen te laten gaan met de methode. Het liefst doe ik dit ook voor andere methodes, kleuterplein bijvoorbeeld. Wie weet, in de toekomst.

 3. Beste Sanne,
  Wat een prachtige afbeeldingen heb je op deze woordkaarten staan! Ik ben al lang op zoek naar materiaal bij Schatkist en dit is geweldig mooi!
  Ik heb alleen de pech dat ik dit jaar het anker Een echte papegaai heb gekozen, maar ik zal een collega die met het anker Herfst werkt zeker attent maken op jouw werk.
  Ik vind je site er ook mooi uitzien; rustig en duidelijk, complimenten!

 4. Het ziet er erg mooi uit. De platen zijn mooi duidelijk en overzichtelijk. De letterkaarten spraken mij ook erg aan. Ik wilde je even een compliment maken. Het is ook goed zoeken op de site. Nadeel je wilt alles wel printen, het is zo leuk.
  groetjes Heidi

 5. Hoi Sanne,
  Wat een kadootje, om onverwachts op jouw site terecht te komen, en daar die prachtige woordkaarten van Schatkist te ontdekken….Geweldig! Wij zijn alleen benieuwd of binnenkort ook Anker Het Nieuwe Jaar er te zien zal zijn? Succes met jouw werk en wij zullen voortaan vaak op Juf Sanne te vinden zijn. Want wat staat er veel bruikbaar materiaal op. Bedankt en groetjes, Jeanette.

 6. Beste Jeanette en collega’s

  Ik wil dat best doen hoor, maar ik ben nog niet in het bezit van dat Anker. Als jij het niet erg vindt om de woorden voor mij over te tikken dan zal ik de woordkaarten maken.

  gr van Sanne

 7. Hallo,
  Echt geweldige materialen om te gebruiken. Ik werk als Tutor in de groepen 1-2. De materialen die op de site staan kan ik heel goed gebruiken.
  Ik print ze uit, plak het op karton en lamineer de kaarten. Zo kan je ze nog jaren gebruiken!
  Dank je wel.

Comments are closed.