aug 18 2017

Aan de slag met Kamishibai – Inge Umans

Aan de slag met Kamishibai Book Cover Aan de slag met Kamishibai

de Eenhoorn

Het verhaal:

Een praktische gids over het gebruik en de voordelen van werken met Kamishibai in het onderwijs.

Dit handboek toont op een duidelijke en praktijkgerichte manier hoe je als leerkracht en leesbevorderaar met Kamishibai aan de slag kan. Met tips over hoe je een persoonlijk verhaal in Kamishibai-vorm kan omzetten. Geschikt voor leerkrachten kleuteronderwijs, lagere school en lerarenopleiding. Bevat ook bruikbare tips voor de lessen NT2 (Nederlands voor Anderstaligen).

Juf Sanne zegt:

Zeer praktisch dit handboek over Kamishibai. Er staan tips in (die met foto’s verduidelijkt worden) over de houding, stemgebruik en mimiek en ook suggesties met vijftien titels waarvan Kamishibai platen beschikbaar zijn. De suggesties zijn kort en geven verder nog een aantal boekentips. In het boek wordt aangegeven dat er slechts één verwerkingstip per titel wordt beschreven en dat dit wellicht inspiratie geeft tot meer. Echter had het in mijn ogen wel fijn geweest als er, wellicht door middel van een opsommingslijstje, nog een aantal tips werden gegeven. Ik had dit liever gehad in plaats van de vele boeksuggesties, ook omdat boeken soms niet meer in druk zijn. Desalniettemin kun je, na het lezen van dit handboek, dankzij de tips op de eerste 27 pagina’s van het boek zeker aan de slag met Kamishibai. Dit boek is aan te raden voor mensen die nog nooit met Kamishibai hebben gewerkt.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2017/08/aan-de-slag-met-kamishibai-inge-umans/

1 reactie

  1. dag juf Sanne
    Iedereen is welkom om zelf nog meer suggesties te bedenken en te delen in de facebookgroep ‘aan de slag met kamishibai’: https://www.facebook.com/groups/143393386169361/?source_id=308911502497371
    Welkom!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.