dec 13 2016

Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

Ssst! De tijger slaapt Book Cover Ssst! De tijger slaapt

Gottmer

Kijk, hij slaapt … en dan ben je stil en dat zegt ook de titel van het nieuwe prentenboek van Britta Teckentrup ‘Ssst! De tijger slaapt’. Maar de tijger ligt wel in de weg. De dieren willen erlangs. Gelukkig heeft kikker een briljant idee maar dan heeft hij wel de hulp van de lezers nodig.

Britta Teckentrup betrekt de kinderen in het verhaal. Ze vraagt de jonge lezers o.a. de tijger over de neus te aaien of hard te blazen. Zo zijn ze heel betrokken bij het avontuur van de dieren en dit zorgt voor een geweldige spanning … blijft de tijger slapen? De tijger die lekker groot is afgebeeld en de ballonnen die glimmend over de bladzijden drijven zorgen voor vrolijke prenten. Naast het voorlezen is het leuk om de prenten te gebruiken voor een spelletje. Benoem de kleuren van de ballonnen/ slinger, maak het geluid van de dieren of doe een telopdrachtje. Benieuwd waarom de dieren langs de tijger willen? Pak dan snel ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2016/12/ssst-de-tijger-slaapt-britta-teckentrup/

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.