jun 07 2015

Rijksmuseum – Wim Pijbes

Rijksmuseum Book Cover Rijksmuseum

Rubinstein

Het verhaal:

Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes maakte een persoonlijke keuze uit de collectie Van Appel tot Zwaan. Zo maak je op vroege leeftijd kennis met beroemde werken uit het Rijksmuseum in 26 aansprekende details.

Team Juf Sanne zegt:

Wat een verrassing! Een prachtig boek met kartonnen bladzijden waar zorgvuldig gekozen details van meesterwerken uit het Rijkmuseum op staan. Het boek is gekoppeld aan het alfabet. Je leest bijvoorbeeld de b is van boek en er staat een plaat naast van een detail uit een schilderij van Frans Hals. Prachtig om dit boek met kinderen te bekijken, maar het is natuurlijk ook geweldig om daarna de echte schilderijen op te zoeken en te bekijken in het museum. Een geweldige opstap om al met jonge kinderen naar kunst te kijken en met kunst aan het werk te gaan. Het is natuurlijk ook voor oudere kinderen te gebruiken in lessen over kunst.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2015/06/rijksmuseum-wim-pijbes/

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.