«

»

jun 07

Beterschap – Milja Praagman

Beterschap Book Cover Beterschap

De Eenhoorn

Het verhaal:

Muis zucht. Waar is varken toch? Uiteindelijk vindt Muis Varken onder een stapel dekens. Hij ziet er heel slap uit. Muis voelt paniek. Wat moet ze doen? Welk medicijn moet ze Varken geven? ‘Het beste medicijn is goed voor hem zorgen,’ weet Uil. Muis verzorgt Varken de hele dag. ‘s Avonds valt ze uitgeput in slaap… Vertederend prentenboek over twee goede vrienden die er altijd zijn voor elkaar.

Team Juf Sanne zegt:

Vrienden zijn er altijd voor elkaar, zelfs als ze de leukste plannen in het water zien vallen. Muis zou naar een dansfeest gaan, maar dat gaat natuurlijk niet nu varken ziek is. Maar wat nu? Gelukkig zijn er een heleboel vrienden die kunnen vertellen wat ze nu moet doen: goed voor hem zorgen. Maar hoe doe je dat? Uiteraard hebben alle dieren wat lekkers voor de zieke meegenomen: honing, bloemen, frambozen en bessen, alles staat voor hem klaar. Muis doet natuurlijk enorm zijn best en de volgende dag is varken weer beter, maar muis… je kunt het vast raden. De illustraties zijn mooi en in zachte kleuren uitgevoerd. De boodschap geruststellend: iedereen is wel eens ziek, maar je wordt ook wel weer beter. Wat een fijn verhaal.

Share Button

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2015/06/beterschap-milja-praagman/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>