«

»

mei 03

Productrecensie en winactie Hubelino

Een aantal weken geleden zag ik op de Facebook pagina van Robbie’s Toys geweldig materiaal. Met de bouwstenen van Hubelino maak je de mooiste knikkerbaan in heel veel variaties, en het leukste van het verhaal is dat het past op Duplo. Niets staat je in de weg om geweldige creaties maken. Ik was zeer nieuwsgierig hoe dit materiaal in een klassensituatie ingezet zou worden. Deze productrecensie gaat over Hubelino, lees verder als je kans wilt maken op een set …

hubelino_basisset_106_delig

Het materiaal:

Hubelino bouwset is een kleurrijke en dynamische Knikkerbaan. Het geeft kinderen bouw- en speelplezier en door de knikkers is het ontzettend leuk om naar te kijken. Je kunt het binnen en buiten gebruiken op tafel, op de vloer, in de zandbak en dergelijke. Hubelino biedt voor ieder geschikt moment speelervaring, creativiteit en ruimtelijk inzicht. Kinderen kunnen zelf beslissen of ze een grote of een kleine baan bouwen en hoe deze verloopt en eruit komt te zien. De kleinste baanset heeft 30 onderdelen om een knikkerbaan mee te maken en is ideaal verder te combineren met Duplo blokken en andere systemen. De basis Hubelino bouwset bestaat uit 106 onderdelen, 2 grondplaten, 5 Hubelino knikkers en een handleiding. De unieke witte stenen en de 9 gekleurde ronde onderdelen van de knikkerbaan maken het origineel en heel afwisselend. Met meer dozen is een steeds grotere knikkerbaan te bouwen met meer combinaties. Dit fantasierijk en grenzeloos constructiespeelgoed behoudt zijn charme niet alleen voor kinderen.

Juf Sanne zegt:

Hubelino is zeer aantrekkelijk en daagt kinderen, ongeacht leeftijd, uit. In de doos zitten naast de baanstukken, grondplaten en blokjes die allemaal compatibel zijn met Duplo. Het kan Duplo dus een nieuwe impuls geven in jouw groep. Tijd om het materiaal uit te proberen. Juf Berni probeerde Hubelino uit in haar groep:

De kinderen vonden Hubelino er mooi uit zien en wilden er dus ook graag mee werken. De jongste kleuters pakten direct de voorbeelden, begonnen te kijken … en gingen vervolgens geheel zelf aan de slag met een totaal ander bouwwerk. Toch kregen ze het voor elkaar om de knikker er door te laten rollen. En aan mij te vertellen dat ze iets nagebouwd hadden van het plaatje! Grappig want het leek er niet op. Ze hebben er een hele werkles mee gewerkt en kwamen tot allerlei ontdekkingen. “Zo rolt hij niet”,  “dit moet omhoog”, “zo kan hij niet verder”, waarna ze oplossingen bedachten. De oudere kinderen gingen eerst zelf bouwen en rollen, maar bleven toen vrij plat werken. Pas na het gezamenlijk bekijken van de voorbeelden gingen ze proberen iets na te maken met meer hoogte. Ik vind het erg mooi materiaal, een leuke aanvulling op de gewone Duplo.

Juf Berni beschrijft dat jongere kleuters behoefte hebben aan de vastigheid van een voorbeeld. Andere kinderen gingen zelf aan de slag en kwamen al gaandeweg tot oplossingen. De interactie tussen de kinderen, de taal die er vrijkomt, de fantasie en het samenwerken is zeer waardevol. Wat is het genieten om de kinderen zo aan het werk te zien!

hubelino02

Ook juf Lucy probeerde Hubelino uit in haar groep:

De Knikkerbaan van Hubelino is erg leuk! Ik heb zowel jongste als oudste kleuters mee laten spelen. Persoonlijk mis ik echt een boekje met moeilijkere voorbeelden die nagebouwd kunnen worden. Een aantal kinderen wilden de voorkant namaken, maar kwamen daar niet echt ver mee. Ze konden het niet goed zien. Een boekje waarin stap voor stap staat hoe het moet zou wel fijn zijn. Het aantal blokjes in de doos was voor nu genoeg. Fijn dat ze Duplo erbij kunnen pakken wanneer dat niet meer het geval is. Het materiaal is duurzaam en zal net als Duplo niet snel slijten.

Voor juf Lucy is het volgende een goeie tip. Want in combinatie met de Hubelino app kun je stap voor stap een baan bouwen. In de gratis app zitten op dit moment 8 bouwvoorbeelden voor drie verschillende dozen. Per voorbeeld krijg je een overzicht van te benodigde blokken. Het model draait alle kanten op zodat je zowel een bovenaanzicht als zijaanzicht kunt bekijken. Wanneer één laag op de platen zit, druk je op de knop en krijg je de volgende bouwlaag te zien. Zo komt stap voor stap een baan tevoorschijn. In mijn ogen zou een geweldige uitbreiding op de app zijn wanneer kinderen zelf een voorbeeld kunnen maken. De app is zowel in de Appstore als in de Playstore verkrijgbaar.

Maar lang niet alle kinderen hebben behoefte aan voorbeelden. Het is juist geweldig om zelf de meest fantastische banen te laten verzinnen en gaandeweg steeds wijzer te worden over de mogelijkheden. Zoek op internet eens op Hubelino en je vindt de meest fantastische banen en ook Youtube staat vol met mooie filmpjes.

Hubelino is geweldig, uitdagend materiaal en is wat mij betreft geschikt voor de hele basisschool. Zelfs groep 8 zal nog lol beleven aan het ontwerpen van een baan, mét of zonder opdracht.

Van Robbie’s Toys mogen wij een set Hubelino weggeven aan een bezoeker van JufSanne.com. Wil je een set Hubelino winnen? Like dan de Facebookpagina van Robbie’s Toys en deel het bericht over Hubelino van de JufSanne Facebook pagina met de tekst: “Ik doe mee!”. De actie loopt tot 20 mei 2015. 

De winnaar is …………… Caroline Vriens! Gefeliciteerd! De prijs komt naar je toe.

hubelino-baandelen-30-delig

Share Button

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2015/05/productrecensie-en-winactie-hubelino/