apr 12 2015

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo – Pauline Oud

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo Book Cover Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Clavis

Het verhaal:

Fien en Milo doen hun rode laarsjes aan.
Ze gaan fijn buiten spelen!
Buiten stampen ze lekker in de plassen
en ze spelen met een groen schepje in het zand.
Milo krijgt een ballon. Een gele.
Help jij mee al die kleurtjes zoeken?

Een vrolijk verhaal over samen spelen en kleuren zoeken.  Voor peuters vanaf 24 maanden, met de taalvaardigheid van het kind als thema.

Team Juf Sanne zegt:

Kleurig boek in de serie van Fien en Milo met mooie duidelijke tekeningen. Geschikt voor peuters om lekker voor te lezen, maar ook om actief bezig te zijn. De tekst geeft de lezer zoekopdrachten: ze zoeken hun rode laarsjes, kun jij ze helpen? Op de bladzijde staan 6 paar schoenen in de kleuren rood, groen, geel, blauw en oranje waar het kind dan weer uit kan kiezen. De volgende bladzijde laat Fien en Milo zien met hun rode laarsjes aan terwijl ze spelen, met een vrolijke tekening en tekst. Milo is natuurlijk klein en ondeugend dus er gaat wel eens iets anders dan het zou moeten gaan. Ze spelen telkens gezellig samen, de grote Fien neemt het steeds voor de kleinere Milo op. Leuk boek met herhalingen, duidelijk en prettig geschreven. Boeiend voor jonge kinderen, goed te gebruiken thuis en op (de peuter-)school.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2015/04/kleurtjes-zoeken-met-fien-en-milo-pauline-oud/

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.