dec 22 2014

Boekenbingo voor leerkrachten

Volgende maand bestaat de website JufSanne.com 12,5 jaar! Het is allemaal begonnen toen ik in 2002 vers van de PABO kwam en mijn ideeën met andere studenten en leerkrachten wilde delen. Om dit jubileum te vieren heb ik een bijzondere actie bedacht.
Vorige week las ik een tweet van Jesse Bolsius die bijzonder goede ervaringen had in haar groep 4 met de leesbingo. Een vel papier met een tabel van 5×5 hokken met daarop locaties waar een kind tien minuten per dag leest. Aan het eind van de vakantie wordt er dan op school bekeken welk kind het meeste heeft gelezen. Omdat ik dit zo’n goede tip vond, heb ik deze gedeeld op mijn Facebookpagina. Ik was écht niet de enige die het zo’n goed idee vond. De post werd vaak bekeken, gedeeld en geliked.

Zo zie je maar weer dat een simpele suggestie tot bijzonder veel enthousiasme onder leerkrachten en kinderen kan leiden. Het bracht mij op het idee voor een boekenbingo voor leerkrachten. Een tijdje geleden schreef Jacques Vriens op zijn site een tiplijst voor PABO-studenten om de leesbevordering te stimuleren. Op basis van deze lijst maakte ik een boekenbingo voor (aankomende) leerkrachten. Krijg jij de kaart vol? Zo ja, dan wil ik daar graag een leuke beloning aan koppelen:  je kunt een boekenpakket winnen ter waarde van €250,- . Je moet natuurlijk wel aan kunnen tonen dat je de boeken van de lijst hebt gelezen, dus tweet, mail, post op Facebook of Instagram mij een foto dat jij de boeken aan het lezen bent. Je kunt natuurlijk valsspelen maar de winnaar krijgt wel een overhoring, hoor;-). Diegene die mij voor 1 juni 2015 het meest overtuigend kan bewijzen dat hij of zij alle (of bijna alle) boeken heeft gelezen, wint de prijs! Lees zoveel mogelijk en veel plezier.

Download het boekenbingo overzicht of de boekenbingo lijst als tekstbestand:

boekenbingo

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2014/12/boekenbingo-voor-leerkrachten/

3 pings

  1. […] als ze dat niet op een waanzinnige wijze zou gaan vieren en dat doet ze inderdaad. Ze houdt een boekenbingo voor leerkrachten. Hier werd ik meteen erg enthousiast […]

  2. […] eerste boek dat ik gelezen heb voor de boekenbingo van Juf Sanne is het boek De hele erge Ellie en Nare Nellie van Rindert Kromhout. Dit boek heb ik […]

  3. […] lezen om de opdracht te mogen afstrepen op de bingokaart. Verder was er ook nog juf Sanne met haar boekenbingo waarmee ze leerkrachten uitdaagden om 61 boeken te lezen in een half jaar tijd en die uitdaging […]

Reacties zijn uitgeschakeld.