«

»

okt 05

Oorlogsgeheimen – Jacques Vriens

Oorlogsgeheimen Book Cover Oorlogsgeheimen

van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit eerst wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen en wie er in het verzet zitten. Dan vertelt Maartje aan Tuur dat ook zij een groot geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij …

Juf Sanne zegt:

Dit boek is spannend tot de laatste bladzijde. Ontroerend tot de laatste bladzijde. En onvergetelijk. Dit boek maakt indruk. Prachtig verhaal van Jacques Vriens, die aan het eind van het boek ook nog vertelt over de totstandkoming van de film.

Share Button

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2014/10/oorlogsgeheimen-jacques-vriens/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>