apr 06 2014

Leren typen in de Typetuin

Juf Sanne zegt:

Digiborden, laptops, iPads, met deze devices zijn de kinderen van nu regelmatig in de weer. Een digitale wereld gaat voor ze open en daarbij is het nodig dat ze diverse vaardigheden leren om met deze wereld om te gaan. Een hele praktische vaardigheid is het leren typen. Bij kleuters kun je dit spelenderwijs al oefenen, daar zijn ook programma’s voor. Voor hogere groepen wil ik je Succes aanraden. Hieronder vind je meer informatie over deze opleiding:


Foutloos en snel leren typen in een educatieve en uitdagende omgeving kan in de Typetuin van Typeopleiding Succes. De enige typecursus welke ook adaptief is!

typeopleiding_succes_1

De Typetuin

Leren typen in een leuke online omgeving, dat is waar de Typetuin voor staat. Deze educatieve en uitdagende omgeving zorgt voor een hoge motivatie en is heel gebruiksvriendelijk. De opzet is simpel; De Typetuin begint dor met veel mieren. Door vaak te oefenen en de oefeningen goed te doen, verdwijnen de mieren en groeien er planten, die steeds groter worden. Hierdoor wordt de cursist gemotiveerd om zijn best te blijven doen.

Klassikaal

De cursus is klassikaal te volgen welke in 13 weken wordt doorlopen. Hiervan zijn acht weken onder begeleiding van een gediplomeerd docent, die persoonlijke aandacht kan schenken, en vijf weken thuisstudie. Tussendoor oefent de cursist thuis in de Typetuin.

Online

De typecursus is ook in een online variant te volgen, waarbij de cursist vanaf de eigen computer, laptop of tablet een half jaar toegang heeft tot de Typetuin. Uniek aan de Typetuin is dat het niveau zich aanpast aan de cursist. Zo blijven de oefeningen precies op het juiste niveau en daardoor uitdagend. De typecursus is ontwikkeld door Oefenweb, een spin-off bedrijf van de Universiteit van Amsterdam.

typeopleiding_succes_2

Dyslexie

Voor cursisten met dyslexie is deze cursus uitermate geschikt. Zij kunnen een aangepaste normering krijgen, waardoor ze slagen met minder aanslagen per minuut. Dit geldt tevens voor cursisten met ADHD, autisme en PDD-NOS, concentratieproblemen, aandachtsproblemen, motorische problemen en andere leerproblemen. Het behalen van een typediploma heeft een positieve invloed op de leerprestaties en het zorgt voor een toename van zelfvertrouwen.

Over Typeopleiding Succes

Al ruim 40 jaar worden er klassikale typecursussen verzorgd door Typeopleiding Succes in het basis-, speciaal- en middelbaar onderwijs. Op de vernieuwde website zijn tevens diverse typespelletjes te spelen waar je gratis je typesnelheid kunt testen.

Bekijk ook eens het filmpje over Typeopleiding Succes.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2014/04/leren-typen-in-de-typetuin/

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.