«

»

okt 25

Willewete Wereldkinderen – Reina Ollivier & Eline van Lindenhuizen

Willewete Wereldkinderen Book Cover Willewete Wereldkinderen
Willewete

Clavis

Het verhaal:

Overal in de wereld vind je kinderen. Elk kind heeft zijn eigen huidskleur, zijn taal en zijn gewoonten. Dat heeft te maken met je ouders en met het werelddeel waarin je woont. Wat doen kinderen in Afrika overdag? Eten kinderen overal met mes en vork? Zijn alle neuzen over de hele wereld dezelfde? Met welke dieren spelen kinderen uit Oceanië? En welke sport beoefenen ze in Noord-Amerika?

Juf Sanne zegt:

Dit boek valt in de categorie de wereld. Wat een plaatje dit boek, heel aandoenlijk. Het vertrekt weer vanuit een herkenbare situatie en neemt je stap voor stap zo mee de wereld in. Het vertelt je weetjes over kenmerkende eigenschappen van andere volken en culturen en ondertussen leer je nog wat over andere talen en gewoontes.Schattige tekeningen, heerlijke sfeer, knap werk!

Trefwoorden: diversiteit, wereldkennis, kinderen, culturen, landen

Share Button

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2013/10/willewete-wereldkinderen-reina-ollivier-eline-van-lindenhuizen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>