«

»

okt 26

Willewete Piraten – Suzan Boshouwers & Marjolein Hund

Willewete Piraten Book Cover Willewete Piraten
Willewete

Clavis

In de categorie Geschiedenis komt Clavis met de titel Piraten. Op zich een jongenstitel zou je denken. Het verhaal begint met een jongen en een meisje die samen Piraatje aan het spelen zijn. Een figuur om zichzelf mee te identificeren zitten er dus voor beide sekses in. Het verhaal is sterk in opbouw, het begint met een geschiedenisverhaal en beantwoord de vraag: wat is een piraat eigenlijk? Daarna worden de verschillende attributen besproken, en op de grote plaat in het midden kun je een kijkje nemen aan de binnenkant van het schip. Mijn dochter vroeg zich alleen af waar de trap toch was. Wederom gevuld met knutselsuggesties, liedjes en versjes en de miniquiz. Ik ben vooral de spreken over de prachtige illustraties. Heel sfeervol, duidelijk, overtuigend maar toch in kinderstijl. Goede aanvulling in de categorie geschiedenis!

Te koop bij Bol.com voor EUR 15,95

Share Button

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2013/10/willewete-piraten-suzan-boshouwers-marjolein-hund/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>