dec 12 2012

Win: Het vrolijke wintervoorleesboek van Marianne Busser en Ron Schröder

Het vrolijke wintervoorleesboek – Marianne Busser en Ron Schröder en Dagmar Stam – Van Holkema en Warendorf – ISBN: 9789047513919

Het verhaal:

In deze bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over allerlei dingen die in de winter spelen. Verschillende personages beleven nieuwe avonturen. Zo koopt het mannenkoor als verrassing een joekel van een kerstboom voor tante Dina en eisen ze dat de boom keurig wordt ingepakt. En de kleuterklas is supertrots op hun kerststal. De blote koning is zo blauw van de kou dat de koningin hem niet eens meer herkent, en olifantje Oliebol houdt lekker een pyjamadag. Daan en Doortje komen in de krant met hun vogelrestaurant, en Kobus en Kwak hebben een wel heel bijzondere vriend… Een heerlijk boek vol grappige tekeningen van Dagmar Stam voor jong en oud over de winter!

Juf Sanne zegt:

Het vrolijke wintervoorleesboek is een zeer handig boek voor kleuterjuffen en meesters. De eerste plaat in het boek is al gelijk eentje om regelmatig te bekijken. Veel figuren die in verhalen, versjes en liedjes in het boek voorkomen staan op deze plaat afgebeeld. Zo krijgt die plaat, na het voorlezen van een nieuwe bladzijde, steeds meer betekenis voor de kinderen. Je raakt steeds nieuwsgieriger want welk verhaal zit er achter Het groene varken in de sloot? Gelukkig! Op de grote plaat zien we dat varken gered wordt uit de sloot!
Juffen en meesters, met dit boek kom je de winter wel door!

Doe mee en win!

Wil jij een gesigneerd exemplaar van Het grote wintervoorleesboek winnen? Dat kan! We geven 3 exemplaren weg.

In de week van 3 december viel er in het hele land sneeuw. Wat was de leukste, grappigste, schattigste of meest inspirerende uitspraak van een kind uit jouw klas? Het kan ook een gesprekje zijn geweest of een anekdote. Je mag ook achteraf vragen wat de kinderen het leukst vonden. Een reactie van de kinderen insturen is sowieso kans maken op één van de drie boeken.

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd:

Lianne van den Bout, Neny Steenbergen en Jasmine Fernandes Peres . Het boek komt zo snel mogelijk naar je toe zodat je er nog uit kunt voorlezen deze winter! Veel plezier ermee.

Mail jouw antwoord + adres vóór 22 januari naar sanne@jufsanne.com. Let op! Niet reageren op deze blog maar mailen! Veel succes.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2012/12/win-het-vrolijke-wintervoorleesboek-van-marianne-busser-en-ron-schroder/

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. De eerste dag met sneeuw, we gingen naar buiten, iedereen was druk in de weer met sneeuwpoppen, sneeuw ballen en sneeuw engeltjes maar Noah had het erg koud! “juf, mag ik nu naar binnen???” Na de derde keer mocht dat, hij ging heerlijk in de leeshoek, bij de verwarming, zitten met een fleece dekentje, later voegde zijn vriendje zich er ook bij. Heerlijk genieten dus. Terwijl de anderen later heerlijk koud met rode wangen binnen kwamen, was Noah al heerlijk opgewarmd. Ja, verschil mag en moet er zijn toch??
  Een mooi winterboek zou dus ook geweldige, aanwinst zijn voor onze leeshoek.:)) Speciaal voor Noah!!

  • Joyce den Hartog on 15 december 2012 at 12:10
  • Beantwoorden

  Het was heel koud buiten, maar de zon scheen wel.
  Eén leerling zei: ‘Juf, het is niet koud buiten, want de zon schijnt!’ ‘het is zomer’.
  Juf: ‘Het kan ook koud zijn als de zon schijnt, het is geen zomer meer. Het is bijna winter. Dat de zon schijnt zegt niks’.
  Andere leerling: ‘Ja, de zon zegt helemaal niks. Die kan niet praten!’

  Het voorlees winterboek zal een leuke bijdrage leveren in de klas!

 2. Niet alle kinderen zijn dol op de sneeuw; Meisje, 4 jr zegt;
  Gaan we nu alsjeblieft naar binnen? ik hou meer van het zonnetje, nét als oma! ( ;

 3. We hadden heerlijk buiten gespeeld met de klas en genoten van de sneeuw. Toen we om 12 uur naar huis gingen en de jassen gingen pakken in de gang begon er een meisje keihard te huilen. Wat was er aan de hand? ” Juf , mijn sneeuwbal zit niet meer in mijn jas , ik wilde hem aan mijn mama laten zien!

  1. schitterend !

 4. Ik loop met de kinderen van school naar de BSO. Wessel heeft een briljante opmerking: Er ligt nu geen sneeuw, maar toch is het kerst. Geen sneeuw met Kerst maar wel mooie winterverhalen uit het voorleesboek, zodat we toch een wintergevoel kunnen creeeren bij de kinderen.

 5. Sneeuw op school en in de klas dus ook het woord “smelten” kwam aan bod.
  Voor de fruitkring haalde een kleuter een banaan onder uit zijn boekentas. Ik had de indruk dat die er al een paar dagen inzat, de schil was nog heel maar de banaan zelf was helemaal beurs.
  “Juf, mijn banaan is helemaal gesmolten !”

 6. Jasmijn komt naar buiten in de sneeuw, met haar wanten bungelend aan haar koordje.
  “Juf, wilt u mijn washanden even aandoen?” 🙂

 7. Helaas veranderde de eerste sneeuw op het schoolplein al snel in ijs.
  Koen (4) vertelde dat hij geen ijs van de grond mocht eten van zijn moeder, want dat was vies.
  Lex (4,5) zijn vriendje die er ook bij stond antwoorde daarop: Ja, zeker geen gele sneeuw. Die smaakt naar citroen en dat is vies.

 8. Mijn kleindochter heeft steeds een bepaalde manier om uit te drukken hoeveel ze van me houd. Na alle Kerstfilms en leesboeken die we samen bekeken hebben, is steevast de kreet; omi ik hou van jou tot aan de Noordpool . Geloof me maar dat is heel ver en heel veel!

 9. Ik heb voor het eerst in 15 jaar weer kleuters en vind het geweldig.
  We hebben het nu over het thema winter,maar ze vonden het nog niet echt koud.
  Er was er een die zei: “Ik hoop dat de sneeuw nu snel komt juf, want dan kunnen we lekker sneeuwballen gooien en dat is toch het allerleukste.”
  Het boek winnen zou dus helemaal super zijn, dan kunnen we verder fantaseren en hopen dat er heel snel echte sneeuw valt.

 10. Toen in december de eerste sneeuw viel hebben we met alle kinderen van de hele school een sneeuwpoppenwedstrijd gehouden op het schoolplein. (onze locatie heeft 65 kinderen!)
  Iedereen deed zijn best om hele mooie en grote sneeuwpoppen te maken! na een half uurtje stonden er wel 10 op het plein en was iedereen blij en koud naar binnen gegaan. waarop een kleuter zegt: mijn vingers vallen er zo af….ze zijn zo koud!
  en vandaag vroegen de kinderen al of er weer sneeuw komt en of ze dan weer sneeuwpoppen mogen maken.
  Ach ja, regeren is vooruit zien toch!!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.