sep 10 2012

Clavis Wedstrijd

Uitgeverij Clavis viert mee met het Juf Sanne Jubileum, we mogen 5 boeken weggeven! Je kunt één van deze boeken winnen door de website JufSanne.com eerst te ‘liken’ en dan te delen via Facebook. Je doet dit door op deze pagina te klikken op de Facebook ‘Vind ik leuk’ en de ‘Verzenden’ buttons. Ga daarna naar onze Facebook pagina en geef verder aan welke van deze 5 titels jij zou willen winnen. De winnaars maken we bekend op 21 september 2012. Veel succes!

De boeken die je kunt winnen zijn:

Kever Kurt waait weg van Thaïs Vanderheyden

Leuke titel die je uitstekend in de herfst kunt gebruiken of tijdens ander seizoenen met winderige dagen. Ik vind de boeken van Thaïs lief, zoet en om op te vreten.

Kever Kurt houdt van zijn bruine pak en van elke dag hetzelfde, maar zeker niet van verrassingen. Op een dag zorgt een windvlaag ervoor dat Kurt een eind van zijn vertrouwde huisje wordt weggeblazen. Hij probeert zo snel mogelijk weer thuis te komen. Onderweg ontmoet Kurt veel nieuwe vriendjes en ontdekt hij de wereld.
Op elke plaat valt weer veel te bekijken, te benoemen en te tellen. Een favoriet boek van mijn zoon die wel een beetje lijkt op kever Kurt. We zullen dit boek nog vaak voor hem voorlezen.

Kever Kurt waait weg is te koop bij Bol.com voor EUR 14,95


Grote Anna leert lezen en rekenen – Kathleen Amant  – Uitgeverij Clavis – Isbn: 9789044817775

Kleine meisjes worden groot, dus ook Anna. Er zijn al drie andere Grote Anna titels uitgekomen, en deze vierde titel kon voor mij niet op een beter moment komen! Mijn dochter is met Anna groot geworden en nu kan ze nog steeds genieten van de verhalen van Anna door deze nieuwe serie. Dit boek kwam voor haar precies op tijd. Volgende week begint ze in groep 3 en ze heeft al wat kriebels in haar buik. Ze vindt het erg spannend. Gelukkig heeft Anna precies hetzelfde maar maakt ze al snel vrienden in haar nieuwe groep. We doorlopen een volledige dag bij Anna op de grote school van de reken- en taalles tot het overblijven en de gymles. De tekeningen zijn heerlijk vrolijk en gezellig maar wel wat stoerder in vergelijking met de ‘gewone’ Anna boeken. Anna is immers groter dat moet ook goed te zien zijn. De reactie van mijn dochter na het lezen van Grote Anna leert lezen en rekenen? Wat vet zeg, Anna gaat ook naar groep 3! Net zoals ik! 

Op de site van Kathleen Amant staan leuke kleurplaten van Anna: http://www.amant.be/downloads

Grote Anna leert lezen en rekenen is te koop bij Bol.com voor EUR 14,95


Dat is toch heel gewoon van Thaïs Vanderheyden

Het leuke aan dit boek is dat het voor meerdere thema’s te gebruiken is. Post, huisjes, familie, dieren, vrienden en beroepen komen er allemaal in voor. Nog een leuk detail is dat er ook een zoekopdracht in is verwerkt. Ik zou er geen telopdracht van maken want op 1 tekening heeft er 6 gevonden en op de volgende tekening heeft hij er maar 5 aan. Ook heeft hij op het eind miraculeus ineens al zijn schoenen. Desalniettemin vind ik het zoeken van de schoentjes een leuke manier om de plaat goed te bestuderen.

Het verhaal is enorm schattig, het gaat over duizendpoot Miel die de post rond brengt bij de bewoners van de Bonte Beuk. Een bonte verzameling dieren die allemaal een andere gezinssamenstelling hebben. Maar dat is toch heel gewoon? Het moderne gezin is een gezin in alle vormen en maten en ik vind het bijzonder goed dat er een boek uitgekomen is die dit laat langskomen. Uniek vind ik het. Fan van dit boek!

Dat is toch heel gewoon is te koop bij Bol.com voor EUR 15,95


Jouw kleur, mijn kleur van Mylo Freeman

Vandaag is het Tasja’s eerste dag in haar nieuwe klasje. Tasja is nog wel wat verlegen, maar de juf ziet er gelukkig heel lief uit. Wanneer de les begint gaan alle kindjes in een halve kring zitten. Tasja kijkt aandachtig naar al die verschillende gezichtjes om haar heen. Geen enkel kindje lijkt op haar. Zoveel verschillende kleurtjes … De juf vraagt aan alle kindjes om iets over zichzelf te vertellen.

Zeer geschikte titel voor tijdens de kinderboekenweek. Prachtige kleuren, een lief boek.

Jouw kleur mijn kleur is te koop op de site van Clavis voor EUR 14,95


Nana en het Roversbos; De verrassing van Ann Lootens & Linde Faas

Nana woont samen met tante Dora en de drie rovers Niek, Viek en Riek in het roversbos. De dieren zijn haar beste vrienden, maar vandaag heeft niemand tijd voor haar. Kraai, Merel, mevrouw Wezel en mevrouw Eekhoorn, niemand heeft tijd voor een praatje. En iedereen doet zo geheimzinnig. Hebben ze iets te verbergen misschien? Maar wat?

Met dit prentenboek start Clavis met een gloednieuw leren lezen concept. Kleuters maken in enkele prenten-boeken kennis met de leuke karakters: Nana, tante Dora en de rovers. Eens ze vertrouwd zijn met deze figuren gaan ze in volgende boeken spelenderwijs over naar leren lezen met kleine avi-verhaaltjes, spelletjes, rebussen en nog veel meer leuks. Ann Lootens is in Vlaanderen dé expert in het schrijven van vlotte en leuke AVI-boeken.

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2012/09/clavis-wedstrijd/

19 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Als ik zou winnen zou ik kiezen voor Jouw kleur mijn kleur.
  Goed te gebruiken in de kinderboekenweek en het is voor elk kind belangrijk en ook interessant om te weten hoe een ander kind opgroeit !

 2. Ik vind diverse boeken leuk o.a. die van Thais Vanderheyden omdat je ze voor diverse thema’s kunt gebruiken.
  Daarnaast vind ik die van Jouw Kleur, mijn kleur ook heel leuk. Vooral ook omdat deze goed te gebruiken is bij de Kinderboekenweek en het feit dat kinderen een beetje (voor zover dat dat mogelijk is op deze leeftijd) gaan beseffen dat niet alle kindjes net zo leven en wonen als wij.

 3. Ik vind het boekje Jouw kleur, mijn kleur erg leuk omdat het me heel erg aanspreekt omdat mijn eigen kinderen half Antilliaans zijn.Zij hebben in het verleden zelf veel mee te maken gehad met het feit dat ze er anders uitzien.Nog steeds zien zij er anders uit en worden er nog regelmatig “negatief” mee geconfronteerd! Tijdens de Kinderboekenweek ,kan ik met dit boekje juist bij mijn kleuters al “aanleren” dat niet iedereen hetzelfde eruit ziet.Het boeke ziet er heel kleurrijk uit ook!

 4. Ik zou ook graag het boeke Jou kleur mijn kleur hebben als ik zou winnen omdat het mij de verschillende culturen heel hard aanspreekt , het is ook een heel leuk boek om te gebruiken in de kleuterklas. Het is een hele mooie boek die heel goed de verschillende diversiteiten weergeeft!

 5. Als ik zou winnen zou ik graag het boekje winnen ‘dat is toch heel gewoon’. Dit boekje is veelzijdig en kan ik in verschillende thema’s gebruiken.

 6. Allereerst proficiat met je 10jarig jubileum! Ik heb al vaak dankbaar gebruik gemaakt van je werk! Ik zou het boek ‘dat is toch heel gewoon’ willen winnen. PAst zo te lezen al bij 3 thema’s die we dit jaar nehandelen.

  • Greta Hindryckx on 13 september 2012 at 12:08
  • Beantwoorden

  Ik zou heel graag het boek Dat is toch heel gewoon winnen

 7. Proficiat met het jubileum!!! Het boekje Nana en het Roversbos; De verrassing van Ann Lootens & Linde Faas lijkt me een super leuk boekje voor in mijn klasje!!!

  • Sjoukje Dillingh on 13 september 2012 at 21:15
  • Beantwoorden

  Ik zou erg graag ‘Kever Kurt waait weg’ willen winnen voor m’n dochter en zoontje. Lekker samen op de bank voorlezen, wat is er nou gezelliger?

 8. Jouw kleur mijn kleur lijkt me een fantastisch boek! En sluit natuurlijk helemaal aan bij het kinderboekenweek thema van dit jaar!

 9. Als ik zou winnen zou ik graag het boekje winnen van ‘Grote Anna leert rekenen’.

  • Lisette de kruis on 15 september 2012 at 20:25
  • Beantwoorden

  Als ik zou winnen zou ik of kever kurt waait weg, jou kleur mijn kleur of Nana en het roverbos willen winnen.
  Ik vind kinderboeken zo en zo heel erg leuk en heb dus niet een heel sterke voorkeur voor een boek.
  Op mijn werk een “zwarte” school is de taalontwikkeling/woordenschat erg belangrijk en lees ik daarom veel voor.
  Een nieuw boek is altijd welkom en vooral als het zulke leuke boeken zijn!

 10. Ik kan niet kiezen tussen deze vijf leuke boeken. Ik ben sowieso blij als ik een boek win, altijd mooi meegenomen, toch?
  Gefeliciteerd met je jubileum en je prachtige site. Ik maak er dankbaar gebruik van als inspiratiebron.

 11. ik sluit me aan bij Mandy Wilmink, Dit zijn allen erg leuke boeken. De kinderen zullen er van smullen denk ik.

 12. Als ik een boekje zou winnen zou ik graag het boek “Kever Kurt waait weg ” winnen. Deze kaft spreekt mij heel veel aan!! Ook ben er zeker van dat de kleuters uit mijn school met open mond naar dit verhaal gaan luisteren en met veel pret in de oogjes naar gaan kijken.

  • Nienke Stegeman on 19 september 2012 at 15:28
  • Beantwoorden

  Ik zou graag , kever kurt waait weg, winnen. Erg leuk voor het komende thema!

 13. Allereerst gefeliciteerd met je jubileum. Ik kom regelmatig terug op je leuke site. Er is altijd wel iets te vinden wat aansluit bij onze thema’s. Ook de info over verschillende materialen vind ik super.
  Daarnaast ding ik ook graag mee naar een leuk boek. Ik vind het boek ‘jou kleur, mijn kleur’ een aanwinst voor mijn klasje. Je kunt het bij zoveel thema’s inzetten. Ik denk dan al snel aan thema’s als ‘anders zijn’ / ‘elmer’, ‘ik’, ‘voor het eerst naar school’ en nog veel meer. Een superboekje lijkt me zo en het ziet er zo leuk uit. Groetjes

 14. Hallo juf Sanne,

  Waar zijn de winnaars bekend gemaakt?

  Groetjes

 15. De winnaars van de prijsvraag staan hier.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.