apr 24 2012

Brainz@work

Een tijd geleden deed ik een oproep aan ouders die hun kind met achterliggende prestaties op school wilde helpen. Brainz@work biedt boeken waarmee ouders kunnen oefenen met hun kind. Deze boeken heb ik al eens besproken op de site. (Lees hier de eerdere recensie)

Veel ouders gaven gehoor aan deze oproep. Zij hebben de afgelopen periode met hun kind geoefend met één van de boeken van Brainz@work. Het ging om de boeken spelling of rekenen van groep 4 of 5. Intussen zijn de meningen van de ouders binnen. Wat vonden zij van de boeken en hoe zijn de ervaringen? Je leest het hier:

Op de vraag hoe vind u het boek eruit zien reageerde iedereen positief. Linda zegt: “Het boek ziet er leuk en aantrekkelijk uit”. De meesten geven aan het boek kleurrijk en overzichtelijk te vinden. Ze zijn allemaal te spreken over de duidelijke structuur en dezelfde opbouw op elke bladzijde.

Ook inhoudelijk is het panel eensgezind. Ze geven aan dat de boeken een gevarieerd aanbod van opdrachten heeft zodat de verschillende leerdoelen worden ingeoefend. De moeilijkheidsgraad nog enigszins beperkt, zodat het een positieve ervaring is om met dit boek te werken. Iedereen is zeer te spreken over de evaluatie aan het eind van een pagina. Margriet was blij met de tips voorin voor ouders. Simone was juist blij met de overzichtelijke structuur en de tips waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen ouder en kind. Dat sommige tips rijmen was ook een plus omdat de tip dan makkelijker werd onthouden door de kinderen.

Verschillende ouders gaven aan het fijn te vinden dat de kinderen vrij zelfstandig in het boek konden werken. En ook werd het prettig ervaren dat er op de site een online leerkracht service beschikbaar is waarbij ouders altijd hulp konden vragen: zie http://www.brainzatwork.nl/extrahulp .

Wat een aantal panelleden prettig vonden is dat het een boek is dat gemaakt is door deskundigen die weten waar ze het over hebben. En verder, een overgrote meerderheid zou de boeken van Brainz@work aanraden bij familieleden, vrienden of andere ouders.

En wat waren de reacties van de kinderen? Zij moesten ten slotte al het werk doen! Een paar reacties:

Marjolein zegt dat haar kind het zo leuk en interessant vond dat ze steeds maar verder wilde gaan: “De scores zorgen ervoor dat ze beter na ging kijken uit zichzelf. Dat werkte stimulerend.”

Marcella zegt: “Leuk! Hij reageerde enthousiast en wilde er graag mee aan de slag! (dat is soms wel eens anders). Het lukte hem ook vrij goed om er ‘zelfstandig’ mee te werken.”

Carin zegt dat haar dochter het super om te doen vond:  “Ze raakte niet gefrustreerd, de oefeningen vond ze erg leuk. Omdat de oefeningen kort waren kreeg ze binnen korte tijd een oefening af. De evaluatie vond ze leuk. Alleen maar positief.”

Zijn er nog tips die de panelleden aan Brainz@work willen meegeven?

Marjolein zou het fijn vinden als er meer aanvullend materiaal bij zou zitten. Ze noemt een honderdveld, tafelkaart of getallenlijn op een poster.

Lou: “Het zou prettig zijn als je meer informatie krijgt over de strategie of tactiek die je als ouder moet hanteren om je kind iets te leren.” Ook Marjolein beaamt dit: “ouders hebben anders leren rekenen dan kinderen van nu, wat meer informatie zou prettig zijn”.

Linda vindt dat er nog meer tafels in het boek van groep 4 mogen, omdat dit in groep 4 een geheel nieuw accent is.

Margriet geeft aan dat het lettertype wat groter mag en Fatima zou meer opdrachten met lijntjes trekken willen zien.

Inge van Dreumel van Brainz@work:

Wij van Brainz@work willen alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun deelname! We hebben erg leuke reacties gehad en ook verbeterpunten voor de boeken. De verbeterpunten gaan we zeker meenemen in de volgende druk van de boeken! Ook de online leerkracht werd bij een groot aantal deelnemers als interessant genoemd. Omdat dit een nieuwe dienst is willen we alle bezoekers van de website van Juf Sanne een aanbod doen: wij bieden u een korting van 20% voor deze online leerkracht. Gebruik hiervoor de promotiecode: JUFSANNEA2 .

 

Deel dit bericht:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2012/04/brainzwork/

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.