«

»

nov 29

Recensie Het Cijferwinkeltje

In 2001 kwam er een boek uit met de titel ‘het Letterwinkeltje’. Een boek geheel op rijm rond het thema letters en het bleek een schot in de roos, vooral voor leerkrachten van de onderbouw. Het boek werd gebruikt ter inleiding van diverse thema’s en op internet zijn vele foto’s van letterwinkeltjes te bewonderen. In 2007 maakten de auteurs van het boek, Marianne Busser en Ron Schröder, een cd met liedjes erbij en zo komt het dat het boek inmiddels meer dan 42.000 exemplaren heeft verkocht. Een prachtig en terecht aantal, want het Letterwinkeltje is een bijzonder boek. De kinderen zijn er dol op, dat heb ik ook persoonlijk ervaren.

Sinds een week is het boek “het Cijferwinkeltje” uit. In dit boek opent oma Blom een winkeltje vlak naast het letterwinkeltje van opa Brom …

Kwamen we in het Letterwinkeltje nog het letterschildertje tegen die de kinderen diverse zoekopdrachten gaven, nu vind je het cijferschildertje op elke pagina met een eveneens leuke zoekopdracht. Het boek behandelt cijfers en hoeveelheden maar ook begrippen zoals het sorteren van dingen, meer en minder, erbij en eraf, groter en kleiner. Alles is wederom geheel op rijm. De cd met bevat 10 liedjes die gaan over het verhaal of over cijfers in het algemeen. Op de cd staat een pdf-file waarop de tekst van de liedjes staat. Het boek is getekend in dezelfde stijl als het letterwinkeltje. De tekeningen zijn fleurig en gezellig en spreken zeer aan.

‘Het Cijferwinkeltje’,  door Marianne Busser & Ron Schröder. Met illustraties van Ingrid ter Koele. The House of Books, € 16,90.

Share Button

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.jufsanne.com/2011/11/recensie-het-cijferwinkeltje/

10 reacties

Skip to comment form

 1. Jufanita

  Het vormenwinkeltje, het tafelwinkeltje, het kleurenwinkeltje, het kleurenwinkeltje, het sprookjeswinkeltje

 2. nellie

  lijkt me erg leuke boekjes..

  maar ik dacht aan het muziekwinkeltje, het danswinkeltje, het frieskewinkeltje, het engelswinkeltje, het zelfredzaamwinkeltje

  groetjes

 3. veronique cramer

  De volgende titel lijkt mij logisch: het schrijfwinkeltje .

 4. Anieta Golbach

  Het lijkt mij een leuk en leerzaam boekje evenals het letterwinkeltje van opa Blom.
  Andere titels kunnen zijn:
  het talentenwinkeltje, het doewinkeltje, het zuivelwinkeltje, het sportwinkeltje, het dierenwinkeltje, het beroepenwinkeltje, het groente en fruitwinkeltje, het beweegwinkeltje, het hobbywinkeltje, het begrippenwinkeltje, het rijmwinkeltje, het klankenwinkeltje, het liedjeswinkeltje, het knutselwinkeltje etc. etc.

 5. atie slijkerman

  het emotie winkeltje
  Kinderen hebben soms moeite om hun emoties onder woorden te brengen of te herkennen. Met emoties leren omgaan heel belangrijk om je op school (en overal) goed te kunnen ontwikkelen.

 6. ineke van toor

  Inderdaad, het letterwinkeltje is een geweldig boek waar je heel veel mee kunt. Zo te zien lijkt het cijferwinkeltje net zo’n goed te gebruiken boek.. Als nieuwe titel, misschien het papierwinkeltje, zodat je daar de cijfers en letters bij kunt gebruiken. Papieren kunnen allerlei kleuren hebben dus dat gaat in één moeite door.

 7. Anne

  Mij lijkt het ‘luisterwinkeltje’ een leuk nieuw boek. Met allerlei luisteropdrachten. Welke letter hoor je vooraan/achteraan enz. Ook auditieve analyse en synthese. Ook rijmen, luisteren of het rijmt. enz……
  Soort voorwaarden voor groep 3.

 8. Carry van Tricht

  Het verhalenwarenhuis.
  In het verhaal kunnen de kleinkinderen erachter komen dat met de letters woorden gemaakt kunnen worden. In combinatie met de cijfers en woorden (letters) ontdekken ze de wereld van de zinnen en de verhalen. Op het eind van het verhaal is daar dan het verhalen-winkeltje (warenhuis) !!!

 9. Saskia

  Het ‘Blokkenwinkeltje’.

  (Blokken zijn er in allerlei vormen en maten. Hier kunnen dus zowel de vormen als de kleuren geoefend worden.)

 10. Liesbeth

  Het rijmwinkeltje vind ik wel een goede titel
  Het zoekwinkeltje (woordjes zoeken met een bepaalde letter)

  groetjes

Reacties zijn uitgeschakeld.